CICLE DE CINEMA DOCUMENTAL DE MEDI AMBIENT DE L'ATENEU ADRIANENC A SANT ADRIÀ DE BESÒS

Perquè dirigir un cicle de cinema de medi ambient a Sant Adrià?

Doncs perquè els espais de reflexió al voltant de la gestió del territori i el medi ambient són escassos.

Aquest cicle de cinema documental de medi ambient de l’Ateneu Adrianenc neix com una iniciativa basada en la difusió de la producció documentals de temàtica medi ambiental per donar a conèixer aquestes produccions que parlen del nostre entorn, de nosaltres, del nostre planeta, de la varietat i diversitat de llocs, persones, cultures i societats.

El medi ambient on vivim és força complex: mars plens de vida s’alternen amb continents que tenen gran varietat d’ecosistemes on viuen multitud d’éssers vius. L’equilibri natural de tots aquests ecosistemes és fràgil, però resulta imprescindible perquè la vida continuï. Malauradament, en els darrers últims segles, els éssers humans hem trencat l’equilibri de la biosfera destruint els hàbitats naturals, desforestant grans superfícies, generant muntanyes de residus, contaminant l’aire, els rius i mars.

El rescalfament del clima de la Terra causat per l’efecte hivernacle, la destrucció de la capa d’ozó que protegeix el planeta, la tala dels boscos tropicals, la pèrdua arreu del món de sòl fèrtil, la pèrdua accelerada d’espècies salvatges, així com la misèria creixent entre els pobres de la Terra, representen els nous problemes amb què s’haurà d’enfrontar la humanitat si vol salvar el planeta.

A Catalunya i l'Estat Espanyol, l’activitat de la construcció desaforada tant per la contaminació ambiental que produeix, com pel consum d’aigua que requereix, per l’eliminació de terrenys agrícoles que suposa i pel model econòmic que representa també s’ha revelat com a insostenible.

Per aquests motius des de l’Ateneu Adrianenc hem volgut dedicar el primer cicle documental al Medi Ambient per tal de fomentar la conscienciació ciutadana; decisiva per a [re]pensar qüestions com l’especulació urbanística, la contaminació ambiental, l’explotació dels recursos naturals, etc.

Aquest cicle proposa a la ciutadania que s’apropi a una realitat, sovint invisibilitzada pels mitjans de comunicació. Uns documentals que per diversos motius a vegades no han tingut una difusió massiva i que presenten les claus per entendre aquesta realitat.

Volem obrir un espai de reflexió amb el públic: Quina classe de progrés volem? Què és el desenvolupament sostenible? S’entén el progrés amb un desenvolupament no sostenible? Qüestions per pensar el present i apostar pel futur de les generacions vinents.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'