ELS JOVES I LA CRISI



Els joves son un dels sector més vulnerables en els moments de crisi degut als alts nivells d’atur i en el cas específic de Sant Adrià de Besòs a que els nivells educatius es troben per sota de la mitjana de l’Àrea Metropolitana.


Aquesta situació es veu agreujada degut a la precarietat laboral i l’alta taxa de temporalitat que sobrepassa el 60% entre la població jove.


Personalment crec que, davant aquesta situació, s’haurien de promoure millores a la protecció social, incidint a les polítiques de joventut, com son augmentar l’oferta d’habitatge protegit de lloguer per a joves, promoure les ajudes progressives per a l’emancipació, enfortir el sistema educatiu i en el cas de Sant Adrià considero que seria molt útil la creació del Consell Municipal de Joventut.


Crec que un pilar bàsic és la formació, per aquest motiu crec que s’hauria d’apostar per l’educació pública i de qualitat per formar joves preparats en el futur per competir en el mercat laboral, promoure plans d’inserció laboral als futurs titulats de la ESO, de la Formació professional i Universitaris i millorar el sistema de beques, on a Catalunya patim un greuge comparatiu.


Caldria necessariament un canvi en el model econòmic que es basi en el comerç local, les petites i mitjanes empreses, el joves emprenedors i les cooperatives. Per aquest motiu, crec que s’hauria de protegir i valoritzar el sol econòmic que representen les zones industrials del nostre municipi. Els polígons industrials poden i han de servir per rellançar l’economia local i impulsar un canvi de model productiu basat en activitats de valor afegit i no pas com fins ara en el totxo.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'