NO A L'AMPLIACIÓ DE L'INCINERADORA DE SANT ADRIÀ DE BESÒS



L’Àrea Metropolitana de Barcelona vol construir una nova incineradora amb una capacitat de 450.000 tones i ampliar la planta de Sant Adrià del Besòs, que assoliria les 350.000 tones.

Personalment refuso l'ampliació de l'actual incineradora del Besòs per molts motius, alguns d'ells objectius.

Actualment, l'única planta incineradora en servei a l'Àrea Metropolitana, la de Sant Adrià, crema el 18% dels residus que produeixen 4.000.000 d'habitants.

Incinerar suposa destruir materials encara aprofitables i accentuar així l'esgotament i la deficient gestió dels recursos naturals del planeta. La incineració, especialment, obstaculitza el desenvolupament d'altres sistemes alternatius, molt més adequats per al medi ambient: la reducció en origen, la reutilització, la recollida selectiva i el reciclatge. Aquestes han de ser actualment les prioritats de qualsevol política de gestió de residus. En front a l'ampliació de l'incineradora del Besòs, penso que s'ha d'optar pel compromís de fer de la reducció, la reutilització, la separació en origen i el reciclatge l’eix central de la política de residus i les inversions.

La incineració és solament un mètode de reducció del volum dels residus que produeix alhora tones de residus perillosos que cal tractar de manera especial i pels quals caldrà trobar-ne abocadors, i es clar, emissions de fums tòxics emesos a l'atmosfera, tot i l’aplicació de les més modernes tecnologies.

A més, per als residus l’aprofitament energètic mitjançant la seva incineració és inferior a l’aconseguit per la recuperació material i per tant aquesta opció ajuda a agreujar el canvi climàtic.

La meva opinió es contraria a l'ampliació, per aquests motius i perquè considero que amb l'actual Incineradora, l'Ecoparc, el Cicle Combinat, les 3 Xemeneies encara en funcionament fins al 2010, la Ronda Litoral, la C-31 i un terriotri densament poblat la presió sobre el medi ambient i la salut de les persones ja supera ampliament el nivells recomanables. Definitivament no estic d'acord amb l'ampliació d'un equipament que a més supondria eliminar una part de l'espai públic que suposa el parc de la Pau.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'