FONS ESTATAL D'INVERSIÓ LOCAL 2010


El nou Fons Estatal d'Inversió Local o Plan E 2, s'adreça bàsicament al foment de l'economia sostenible i promoció de les energies renovables.

Un 20% del total, l'Ajuntament de Sant Adrià el podrà destinar a despesa corrent. Aquest fet dona l'oportunitat a l'Ajuntament a realitzar una veritable política directa de foment de l'economia si en comptes de destinar a cobrir determinades partides, aquest 20%, aproximadament 700.000 € els destina a pagaments a proveïdors i per tant reduir el temps d'espera en el cobrament de les factures, que hores d'ara és un temps massa llarg. Aquest temps provoca tensions de tresoreria a les empreses que hores d'ara s'han agreujat en un moment en que s'han reduït les comandes, les possibilitats de finançament dels deutes s'han restringit per part de les entitats financeres i la morositat ha augmentat.

Amb el 80% restant caldria aprofitar l'oportunitat d'inversió immediata en energies renovables com seria l'instal·lació de plaques solars, energia solar-tèrmica i biomassa en equipaments municipals. Aquesta inversió revertiria doblement a la població:

En primer lloc per la millora mediambiental que provoca la implantació d'energies renovable i netes.

En segon lloc l'estalvi econòmic futur que permet convertir-se a l'Ajuntament en productor d'energia per autoconsum.

Aquestes mesures podrien complementar-se en millores en la mobilitat sostenible com per exemple l'ampliació de la xarxa de carrils bici. La implementació de la xarxa de carrils bici caldria sense oblidar l'horitzó d'implantació del Bicing, complementar-la amb la implantació de aparcaments per a bicicletes a les escoles (preferiblement a l'interior del recinte de les mateixes), a prop dels centres cívics, de les biblioteques, dels caps, de les estacions de la xarxa de transport públic, dels centres esportius, de la platja, etc....

Una mesura que seria òptima vinculada a la mobilitat sostenible és l'adquisició de vehicles elèctrics per part de l'Ajuntament i la implementació de punts de recàrrega. Sant Adrià de Besòs és un municipi de petites dimensions i sense pendents destacables per la qual cosa els vehicles elèctrics esdevenen un mitjà ideal de desplaçament urbà.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'