ENDESA QUE PAGUI




L'aposta per el petroli no només vol dir canvi climàtic i dependència energètica de tercers sinó una amenaça continua per al medi ambient i els ciutadans a més de no preparar la propera crisis: l'energètica per l'esgotament dels combustibles d'origen fòssil. No, no estic parlant de BP al golf de Mèxic si no l'atemptat ecològic que aquesta setmana passada a provocat ENDESA a les tres xemeneies de Sant Adrià.

Al final de la seva vida útil, ja que aquest mes de desembre deixaran de funcionar, mancades del mínim manteniment s'ha produït per deixadesa una fuita de fueloil dels dipòsits. Un fuel oil que ja no complia la seva funció ja que la central funcionava amb gas i que l'empresa no ha volgut pagar per buidar.

És hora d'exigir a ENDESA, una empresa amb importants beneficis i que te gran part de la seva força generadora d'electricitat instal·lada a Sant Adrià, no només el pagament de les despeses de descontaminació de la costa i la preceptiva sanció per atemptat ecològic sinó una compensació cap a Sant Adrià de Besòs que ha hagut de suportar aquesta indústria durant 100 anys.

Propostes de compensació hi ha moltes: 1.-Fer-se càrrec de condicionar el front marítim que s'ha vist alterat per la seva presència, no només de manteniment i neteja sinó de finançar un projecte de connexió amb Badalona d'un espai que ara apareix degradat i que representa una frontera i entrebanc en la continuïtat del litoral creant un d'aquells patis de darrera que tenen moltes ciutats. 2.- Facilitar la reintegració de l'espai que ocupen les 3 Xemeneies i la seva reversió al conjunt de Sant Adrià perquè siguin utilitzades amb finalitats socioculturals i econòmiques. 3.- Finança projectes de revalorització del patrimoni industrial que significa un edifici com les 3 xemeneies.

Empreses com ENDESA es troba en la situació moral d'oferir compensacions a la ciutat de Sant Adrià i sinó que li siguin exigides.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'