JO VOTARÉ ICV PERQUÈ...



En primer lloc cal dir que evidentment aniré a votar, perquè "rebel·lar-se" no anant a votar al dia següent és converteix en un silenci contra les retallades que ens volen imposar.

Després votaré ICV perquè vull una sortida sostenible i solidària a la crisis. Cal crear nous llocs de treball i cal una nova manera d'entendre l'economia. Una economia menys especulativa i més productiva. Aprofitem els sectors de cura a les persones (escoles bressols, tercera edat, malalts,...), economia verda (energies renovables, cotxe elèctric, agricultura ecològica,...), la cultura (patrimoni, turisme cultural, creació,...) i la investigació i el desenvolupament, no només per superar aquesta crisi sino per avançar-nos a la propera crisis energètica.

Perquè gràcies a l'experiència d'ICV al govern a Catalunya encara els més rics paguen impostos (com l'impost de successions o la pujada dels trams més alts de l'IRPF) o els cotxes més cars i contaminants. Si cal que ens estrenyem el cinturó cal que ho fem tots no només el de sempre.

Perquè no vull que a la meva àvia li congelin la seva minsa pensió, ni als treballadors i treballadores li redueixin els sous o els seus drets laborals i perquè no estic d'acord amb la retallada a la llei de dependència.

Perquè crec i vull una educació pública de qualitat i una sanitat pública que no hagi de pagar dos vegades, via impostos i amb el copagament cada vegada que vaig al metge. Perquè és impossible rebaixar impostos i donar més serveis socials. Perquè crec que els impostos serveixen per redistribuir la riquesa.

Perquè no vull jubilar-me als 67 anys, si hi ha un 20% d'economia submergida que no paga impostos. Perquè tot just hem començat a gaudir de l'estat del benestar que a casa nostra més aviat és del medioestar i ja ens el volen treure.

Perquè tinc una empresa i els mateixos bancs que estre tots i totes hem ajudat a salvar els mobles (més aviat els excedents d'immobles que han provocat amb la seva ànsia especulativa) ara no hem volen donar crèdits per continuar la meva tasca i així eviten la creació de nous llocs de treball i inclús posen en perill el manteniment dels actuals.

Perquè ICV és coherent aquí i a Madrid, perquè diem el mateix, perquè igual tortura són les curses de braus que els correbous. Perquè vull l'Estatut tot sencer, sense que uns ranci decimonònic i deslegitimat tribunal constitucional imposi que ha de pensar el poble de Catalunya, el parlament de Catalunya i les Corts Generals.

Perquè el meu pare és andalús, i la meva mare extremenya, i no suporto que hem parlin de bilingüisme. Jo soc bilingüe, parlo català i castellà, m'agradaria que tots i totes les catellanoparlants de Catalunya poguessin dir el mateix, i vull que a Catalunya és defensi l'idioma propi de Catalunya que és el català, i que també pugui fer-se servir l'idioma que molts segles després també va ser cooficial, el castellà.

Perquè vivim en un país de sol, vent, aigua, boscos,... i per tant perquè hem d'importar petroli i urani. Prefereixo crear l'energia que consumeixo amb molins de vent, amb plaques solars, solars tèrmiques, biomassa, geotèrmia i no malgastar-la i fomentar l'estalvi. Perquè més rius com el Gaià i el Ter puguin recuperar el seu cabal ecològic.

Perquè vull infraestructures al nivell d'Europa, però no vull trinxar el país a qualsevol preu, vull més i millor transport públic que és el que fan servir milions de persones cada dia, més tren de rodalies, més metro, més tramvia, més autobusos que no contaminin.

Perquè visc a Sant Adrià on si no fos pels 80 Km/h cada any per culpa de la Ronda Litoral i l'Autopista C-32 encara més veïns i veïnes meves moririen per culpa de la contaminació que provoquen els cotxes.

Perquè gràcies a les càmeres a les comissaries s'han acabat la temptació de ser massa vehements a les detencions i els interrogatoris alhora que s'han acabat les falses denúncies per maltractaments.

Perquè crec en una societat 50/50 entre homes i dones, i a ICV el 56% de les persones de la llista electoral en posicions reals d'obtenir representació segons les enquestes són dones. Hi ha d'altres que no arriben al 26%.

Perquè diuen que el Joan no ha sortit gaire bé a la foto, potser és veritat, però segurament és que els falsos somriures no se'ns donen gaire bé, sembla que a d'altres opcions polítiques estan més acostumats a fer-los i perquè ni desqualifiquem als contraris, ni ens cal despullar-nos per dir el que pensem, ni fingim orgasmes a peu d'urna, ni juguem amb videojocs que maten persones.

Per això i molt més jo anirá a votat per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV-EUiA).

Bona sort Joan i bona sort Catalunya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'