NO A LA JUBILACIÓ ALS 67 ANYS




El PSOE de Zapatero, CIU i també el PP estan obstinats en fer pagar la crisis als més vulnerables a tots aquells que no l'han provocada però si som els que més la patim. Ara volen introduir l'enèsima retallada al nostre més aviat escarransit estat del benestar. El proper dia 28 de gener si no ho impedim volen aprovar la reforma de les pensions que ens obligarà a jubilar-nos als 67 anys i que reduirà l'import de les percepcions de les pensions perquè ampliarà el còmput d'anys per realitzar el seu càlcul.

Jo personalment estic en contra per molts motius, jo dic no a la jubilació als 67 anys perquè:

1.- Les pensions crec que no s'han mesurar amb un sentit d'obtenir beneficis sinó ser una prestació d'un estat modern, democràtic, avançat socialment i propi d'un estat del benestar.

2.- L'any 2010, el de major crisi fins a avui, el règim de la Seguretat Social ha donat beneficis! -en el mes de novembre superava els 10.000 milions d'euros-. I encara si no hagués donat beneficis sempre podria entrar dins dels Pressupostos Generals de l'Estat com l'Educació o la Sanitat que evidentment són deficitàries.

3.- Cada any vivim més sí i cada any menys persones actives han de suportar el pes de més persones jubilades sí, però també cal apuntar que som més productius cada any. On abans una quadrilla de 10 persones segaven un camp ara una sola persona amb el seu tractor sega 10 camps. Una persona produeix l'equivalent a 10.

4.- En comptes de retardar l'edat de jubilació a tothom potser es podria començar per eliminar les prejubilaciones abusives que apliquen les grans empreses que porta a persones que estan encara lluny dels 65 anys a prejubilar-se, carregant el pes de 2 anys d'atur i l'anticipació de la jubilació a l'estat.

5.- Perquè no s'incentiva el romandre actiu després dels 65 anys a aquelles persones que vulguin?. En comptes de penalitzar a tothom?.

6.- Les pensions a Espanya són molt baixes, amb la reforma de les pensions allargant l'edat de jubilació i ampliant el còmput d'anys s'aconsegueix un estalvi però els futurs pensionistes veuran reduïdes les seves prestacions i patiran una important pèrdua en la seva qualitat de vida.

7.- La reducció generalitzada de diversos punts que patiran les pensions afectades per la reforma afectarà sobretot a les classes més baixes i vulnerables ja que les classes mitjanes-altes i altes poden permetre's plans de pensions privats amb els quals completar la jubilació pública. Unes prestacions privades que ens han volgut vendre com necessàries quan aquestes no representen una seguretat futura com ho ha demostrat l'actual crisi financera.

8.- El sistema actual de pensions no ha de patir si es redueixen per una banda els més de 4 milions d'aturats i per altra banda si s'incorpora al mercat laboral part de la població no activa actual com és el cas de la dona. Cal fomentar per tant sectors de creixement econòmic que permeti una sortida sostenible i socialment justa de la crisis.

Per tot això i molt més jo dic no a la jubilació als 67 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'