TRANXGENIA I LINEAS DISCONTINUAS


Diumenge 27 de febrer a les 12:00 h. a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Adrià, es projectarà dintre del II Cicle de Cinema de Medi Ambient les pel·lícules Tranxgenia i Líneas Discontinuas. Entrada Gratuïta.

Tranxgenia

Sense fer gaire soroll, es troben cada vegada més presents en les nostres vides; des del camp del productor fins al plat dels consumidors. Són els transgènics.

A través de la història d’un cuc ens mostra la pèrdua de biodiversitat de llavors que el conreu de transgènics implica. També podem veure al documental testimonis de pagesos catalans amb collites contaminades pel blat de moro transgènic, la qual cosa implica que la seva collita ja no es pot vendre al mercat de panís ecològic. A més, veiem com la repetició d’aquestes situacions ha fet que pràcticament hagi desaparegut el conreu de panís ecològic a Catalunya.

Lineas Discontinuas

Vídeo documental sobre l’insostenibilitat del nostre model de transport, principalment basat en l'automòbil.

Cada any, les dades sobre canvi climàtic indiquen que el sector del transport és un problema clau, amb una quarta part de les emissions totals de CO2 al Estat espanyol i un pronòstic ombrívol: l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya estima que en 2011 les emissions del transport poden arribar al 40% del total.

Però en realitat, el problema és molt més profund. L'automòbil s'ha convertit en l'eix de la mobilitat en les nostres societats, reorganitzant la ciutat i els hàbits dels quals en ella viuen. La cultura del motor, una cultura basada en els combustibles fòssils, no és sostenible i haurà de ser substituïda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT