LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ


El proper 22 de maig de 2011 els ciutadans i ciutadanes estem convocats a les urnes en el procés d'unes eleccions municipals. En aquest moment les diferents forces polítiques estem elaborant les candidatures i algunes formacions polítiques estem veient que fan servir buits legals per a incloure a les seves llistes a persones imputades i condemnats per delictes associats amb la corrupció.

Les webs de ciberactivisme Actuable i Avaaz han aconseguit en quatre dies 75.000 signatures per a exigir que les llistes electorals no incloguin a imputats per corrupció.

Atès que l'any 2010 es van produir més de 700 investigacions per casos de corrupció, com el suborn, la malversació de fons públics i el finançament il·legal de partits i que la confirmació de determinades candidatures són exemple de manca de compromís polític en la lluita contra la corrupció. No és gens estrany que assistim a una creixent desafecció política que es manifesta en evidències que suggereixen que en la nostra societat creix l'escepticisme per la política.

Aquesta situació es manifesta en elevades dosis de desconfiança, quan no de rebot, cap a institucions i components bàsics del sistema democràtic (partits, abstenció en processos electorals, participació en la vida quotidiana, etc...) la qual cosa ha comportat també una creixent despolitització de la vida social.

Atès que malgrat les nombroses i properes proves d'honestedat i entrega de molts dels nostres polítics, ha bastat el comportament d'uns pocs per avivar la creença que tots els polítics són sospitosos. Cal dir que la desqualificació del fet polític i dels polítics mai ha conduït al desenvolupament de la democràcia, sinó a totalitarismes i fonamentalismes salvadors.

El Congrés de Diputats fa un temps va aprovar una més que discutida, a nivell de les llibertats polítiques, Llei de partits que va permetre il·legalitzar partits de l'esquerra abertzale. Ara mateix possiblement la formació Sortu no podrà concórrer a les eleccions municipals encara que hagi expressat clarament el seu rebuig a la violència terrorista. Crec doncs que no seria gens difícil aprovar una llei que exclogui de les llistes electorals a tots aquelles persones imputades o condemnades per greus irregularitats o delictes associats a la corrupció.

Dic tot això des de la tristesa de pertànyer a una de les poques formacions polítiques que no hem patit a les nostres files la xacra de la corrupció. Perquè cal dir que no tots som iguals. El proper dia 22 tenim la possibilitat tots els ciutadans i ciutadanes de fer fora de els institucions la corrupció.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'