Porrajmos: el genocidi nazi del poble gitano



Des d'ICV Sant Adrià, el proper dijous 17 de març inaugurem l'exposició "Porrajmos: el genocidi nazi del poble gitano" a la Biblioteca Font de la Mina a les 18:30 hores.

Porrajmos és el nom amb què es coneix l'Holocaust en la llengua gitana, el romanó. Porrajmos significa "devorament" o "absorció" i significa la destrucció de les vides de les persones gitanes. L'Holocaust ha estat l'única vegada en la història de la humanitat en què es va construir exprés una indústria de la mort mitjançant les cambres de gas i els forns crematoris. Malauradament, el món no va aixecar la veu i Europa no va cridar a mobilitzar-se per posar fi Holocaust nazi. En el genocidi nazi del poble gitano, el Porrajmos, van ser assassinats entre un quart i més de mig milió de gitanos.

L'activitat coordinada per la FAGIC i el Memorial Democràtic, i que ara presenta a Sant Adrià Iniciativa per Catalunya Verds, és una activitat pionera (és la primera exposició que s'organitza a Espanya sobre el Porrajmos) amb la qual pretenem garantir el reconeixement de la cultura del poble gitano com a salvaguarda de la realitat històrica d'aquest poble.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'