SER POBRE NO ÉS CAP DELICTE


El govern de CiU ha demostrat una gran i injustificable insensibilitat social vers els beneficiaris de la RMI (PIRMI) ja que la seva actuació improvissada de canvi de mètode de pagament i desinformació ha provocat l'angoixa i la desestabilització de família que és trobes abocades a l'abisme de la pobressa i l'exclusió social.


L'ésser beneficiaris d'una ajuda d'ultim recurs no dóna dret a una administració a provocar mitjançant un procediment dubtòs i improvisat, uns greuges gsicològics i emocionals. I no és justifica ni tant sol per un suposat abús que segons els previsions no superaria el 2 o 3%. El frau S'ha de perseguir però no pas crminalitzant se al conjunt del col·lectiu i posant en perill la subsistència de milers de famílies.


S'ha donat la imatge, errònia, que els i les beneficiaris d'aquest renda mínima d'inserció són quasi be delinqüents en comptes de persones desfavorides i expulsades del món laboral. Cal tenir en compte que l'actual crisi ha abocat a persones i families que abans és trobaven lluny d'aquest recurs a ser beneficiaris de la RMI.


Una crisi que CiU sembla voler que la paguin els de sempre i no pas els que l'han provocada. Perque jo hem pregunto si el Govern de CiU cita el 58% de beneficiaris del PIRMI per caçar a pressumptes estafadors también cridarà a les grans fortunes per fiscalitzar els seus ingressos i despeses i aixi detectar també l'abús que existeix?. Cal recordar que CiU, és queixa que no hi ha diners però ha eliminat l'Impost de successions a les grans fortunes mentres ara colla a aquells que menys tenen i més estan patint la crisis.
Els propis tècnics d'hisenda calculen, per exemple, que les grans empreses defrauden més de 42.700 Milions d '€ l'any.


La improvisació dels senyor Cleries i el senyor Mena, s'ha demostrat en la carta enviada als beneficiaris del RMI amb data de l'1 d'agost, (quan s'hauries d'haver-es enviat abans per previssió). I que la majoria dels beneficiaris no l'han rebuda abans del dia 5 al millor dels cassos.


Aixi mateix els serveis socials dels municipis van rebre una carta de Carme Fortuny presidenta de la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció, carta en la qual la sra. Fortuny deia literalment "Atès que ja està exhaurida la partida pressupostària destinada a la RMI us informem que enguany no serà acceptada cap més sol·licitud. També seran desestimades per manca de pressupost totes les sol·licituds que s'hagin registrat a partir del dia 01.07.2011 ". El dia 3 van rebre, aquests mateixos serveis soscials, una carta que diu rectificació i diu entre d'altres qüestions que la partida destinada a la RMI és de caràcter ampliable i en cap cas aquesta està exhaurida.


La manca d'informació ha provocat indignació, desatenció, patiments i preocupacions en persones que necessita aquesta minsa prestació simplement per menjar cada dia o pagar la llum, el gas o l'habitatge on viuen precariament. Encara més agreujat quan hi ha hagut una manca d'atenció i col·lapse per manca de previsió al telèfon d'atenció als afectats indicat, el 900900500. Cleries i Mena són una demostració més que el Sr Mas quan parlava del govern dels millors ens va embaucar i ara veiem un govern d'improvisació, com ja ho vam veure a les accions del Sr Puig amb el moviment Acampadabcn.


Aquesta acció de canvi d'abonament dels imports en comtes de per transferència bancària a fer-ho en un xec nominatiu per correu también ha provocat un cost per l'administració, el que és contradiu amb l'estalvi que és vol aconseguir-se amb la mesura ja que el cost de correus de 2,55 € de cada carta certificada enviada a multiplicar per cada beneficiari, dóna un total de quasi bé 90.000 euros de cost.


Una veïna de Sant Adrià, mare soltera, ens explicava alterada i nerviosa el dia 5 d'agost «Porto des del dia 30 sense cobrar, el meu assistent està de vacances i m'he assabentat per les veïnes». «L'assistent em diu que m'esperi però mentres qui li dóna de menjar avui als meus fills?», «És una vergonya, cosa mai vista ja que hi ha famílies que no tenen ni per menjar aquesta nit, som els més necessitats»,
afegia a crits.

Afegeixo una relació dels Principals Canvis previstos ARMI:

- Se suprimeix l'actualització anual de la RMI o PIRMI amb l'IPC previst (art.21.1).

- El còmput de l'RMI i dels complements a què es tingui dret queda limitat al salari mínim interprofessional (art. 21.3).

- S'elimina la possibilitat de pagament immediat de la RMI des del mateix mes de demanar l'ajuda ia l'espera de la seva aprovació en els casos urgents on l'equip d'atenció primària es feia responsable (art. 23, apartat2).

- Es limita a 60 mensualitats la percepció de la RMI. Després extingir-se aquest dret i encara que persisteixin les condicions per rebre aquesta renda el titular de l'expedient i la família beneficiària no podrà demanar novament l'abonament de la RMI fins que no hagi transcorregut 1 any des de l'extinció, sent condemnats a la misèria i exclusió durant aquest temps (art. 23, nou apartat 2).

- S'amplia d'1 any a 2 el període de residència per tenir dret a percebre la RMI (article 6.1.b).

- Es empitjora la disposició final tercera que garantia el finançament de totes les despeses que origina l'aplicació de la Llei de Renda Mínima d'Inserció.

- S'anul·len els efectes del Decret Llei 1 / 2010 de 12 de gener que escurçava a sis mesos el període d'ingressos no superiors a la RMI per tenir dret a percebre, ampliant de nou a 12 mesos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'