UN MODEL PER A LES 3 XEMENEIES DE SANT ADRIÀ



Acaba d'inaugurar-se a Sabadell un nou model on es poden emmirallar les nostres 3 xemeneies com a projecte de futur.

La Fundació Gas Natural ha inaugurat el Museu del Gas en un edifici catalogat del segle XIX on es fabricava electricitat a partir de gas. Aquest edifici, situat en cèntrica Plaça del Gas de Sabadell, va ser projectat el 1899 per l'arquitecte modernista Juli Batllevell i l'encàrrec provenia de Joan Bruges, propietari de "La Energia, S. al carrer ", empresa que el 1913 va passar a formar part de Catalana de Gas i Electricitat SA, antiga denominació de Gas Natural Fenosa.

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa té com a objectiu preservar i difondre el patrimoni històric del sector del gas i l’electricitat, així com explorar el futur de noves energies i la seva interacció amb el medi ambient.

Situat a l’edifici modernista La Energía, a la Plaça del Gas de Sabadell, -on curiosament a principis del segle XX es produïa electricitat a partir de gas- el museu proposa un recorregut per la història de la companyia, des de l’any 1843 com a Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas fins a l’actual Gas Natural Fenosa; una descripció de l’evolució de la indústria del gas i l’electricitat en els segles XIX i XX a través dels canvis socials que comporten els nous invents i les noves tecnologies; una reflexió sobre el present i el futur de l’energia, és a dir, sobre la importància d’utilitzar de manera eficient els recursos naturals i sobre la manera d’obtenir energia de forma continuada, econòmica i de baix impacte ambiental; i, finalment, una visió de l’edifici que, des del Mirador, mostra les mesures de sostenibilitat fetes en la restauració i la nova construcció de l’edifici.

El Museu del Gas és també un centre de documentació que fomenta la recerca del patrimoni industrial dels sectors del gas i l’electricitat, i participa en investigacions i publicacions. Al Museu hi ha l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa que ocupa més de 3.000 metres de prestatgeria i recopila documents històrics de les empreses del grup.

El Museu del Gas ofereix un ampli ventall d’activitats i tallers didàctics adreçats al públic escolar. Combina l’exposició permanent i les temporals amb l’organització de cursos i conferències. L’edifici també acull la seu institucional i les oficines de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'