Perquè el govern de CIU gira l'esquena a Sant Adrià?



És evident que no és així, crec, però realment sembla que Artur Mas i el govern de CIU tingui alguna cosa en contra de la nostra ciutat. Cada dia ens despertem amb una nova mala notícia que ens afecta directament, una seria normal, fins i tot dos, tres potser podrien ser casualitat, ara tantes i tantes, ja no se que pensar.

L'última per exemple ha estat un flagrant incompliment. El 22 de setembre es va aconseguir aprovar al Parlament la dotació pel nou CAP de la Mina de Sant Adrià gràcies a la proposta d'ICV-EUIA perquè estigui llest el 2013. Això hauria de fer que en els pressupostos del 2012 s'inclogués una partida per a la seva construcció. He revisat personalment els pressupostos ara en tràmit i entre els CAP que es construiran no hi ha el de Sant Adrià al barri de La Mina. Perquè?.

Però no és ni molt menys l'únic cas. Al mateix barri de la Mina s'ha donat una situació molt greu en la meva opinió. Els nens i nenes de 6 a 12 anys d'aquest barri que aneven al Casal Infantil de La Min s'han vist sorpresos pel tancament temporal del Casal per culpa del silenci del govern del CIU entorn a la data i la quantia de la subvenció per al projecte.

Que més?. Doncs ara el Govern d'Artur Mas avisa que no pagarà les ajudes de la llei de barris a 117 ajuntaments. El projecte de la Llei de Barris habia de permetre la millora d'algun dels nostres barris, ara amb aquest avís d'impagament només pot provocar més problemes a les arques municipals en un context molt delicat o directament que s'endarrereixen i fins i tot que es possin en perill aquestes importants inversions de millora.

I no menys greu es la possibilitat que les catorze depuradores de la conca del riu Besòs hauran de deixar de funcionar si l'Agència Catalana de l'Aigua no satisfà el deute que s'han acumulat des de l'entrada en el govern de la Generalitat de CIU. Això provocaria que el riu Besòs tornès a convertir-se en una claveguera a l'aire lliure.

Absolutament greu en la meva opinió va ser el fet que CIU va reduir al juliol, les quantitats de les ajudes a l'escola bressol i l'escola de música de Sant Adrià. A més va fer la retallada amb caràcter retroactiu, fet que castiga encara més la delicada situació econòmica de l'ajuntament que ha avançat els import de tot el curs i obliga a plantejar si es fa recaure sobre les famílies futurs increments en el preu degut als incompliments de CIU. La retallada ha estat del 23% pel que fa a la llar d'infants i la reducció a l'Escola de Música de les ajudes va ser de l'11%, al curs 2010-2011.

Podríem parlar també de les dificultats de tresoreria que provoquen el deute de més o menys 2.000.000 milions d'€ de les transferències corrents que de al nostre Ajuntament i que el govern de CIU no realitza. O com més d'un any al govern no s'ha desbloquejat la situació del bloc venus al barri de la Mina. Encara que, i potser va ser una impressió errònia meva, semblava que amb una victòria de CIU tot es solucionaria ràpidament.

I que dir de com ha tractat el govern convergent el tema del PIRMI, una renda que perceben malauradament molts adrianencs i adrianenques. Persones que ho van deixar de rebre del dia a la nit, els hi van modificar els criteris i han patit retallades que no han fet més que empitjorar la situació de persones ja de per si afectats per la pobresa i el risc d'exclusió, més encara en un context de crisi tan greu con l'actual.

Només demano que si us plau aquest tarannà que sembla, espero que infundadament, denotar insensibilitat vers Sant Adrià es corregeixi de manera immediata per part del govern de CIU.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'