Adjudicació del Casal Infantil el Drac de Via Trajana a la multinacional de serveis de neteja i seguretat EULEN


Cal denunciar la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona d'adjudicar a la multinacional de serveis de neteja i seguretat EULEN la gestió i dinamització del Casal Infantil el Drac de Via Trajana que dona serveis als infants de Barcelona i Sant Adrià d'aquest barri a cavall dels dos municipis. Es tracta d'un nou exemple d'adjudicació d’un servei públic de l’àmbit de l’atenció a les persones en el què s’ha primat clarament la proposta econòmica front de la capacitat tècnica. Es tracta del servei de Casal Infantil El Drac del districte de Sant Martí que vol adjudicar-se a una empresa (EULEN) que, si bé ha obtingut el 100% de la puntuació vinculada a l’oferta econòmica (20/20 punts), no ha arribat ni al 50% dels punts de valoració tècnica (6,25/16 punts). Ens preocupa que una multinacional de serveis especialitzades sectors com la neteja o la seguretat pot arribar a tenir més puntuació en un concurs de gestió i dinamització d'un equipament com és un casal infantil i juvenil que empreses dedicades des de sempre a l'educació en el lleure. 

 Ens preocupa aquesta situació ja que ens sembla que des de l’Ajuntament governat per CIU no s’hauria de permetre que la gestió d’un servei públic com aquest recaigui sobre una empresa que no ha demostrat capacitat tècnica suficient. La gestió del Casal Infantil i Juvenil el Drac no pot estar sotmesa simplement a les regles econòmiques. En definitiva ens preocupa que la qualitat i l'atenció se'n ressentiran si s'intenta primar els criteris simplement econòmics a l'hora de fer educació en el lleure. Seran a més la professionalitat dels educadors i educadores les que hauran de pal·liar les mancances econòmiques ja que si EULEN espera obtenir beneficis, aquest seran a costa de la qualitat del servei. Ens preocupa aquest procés que suposa un gravíssim pas endavant en el procés de mercantilització dels serveis públics que està fent CIU. 

Creiem que aquest tipus d'equipaments vinculats a la formació i la vida comunitària del lleure educatiu s'ha d'avançar cap a la responsabilitat social en la contractació pública que asseguri la qualitat dels serveis públics d’atenció a les persones mitjançant fórmules de ponderació que no permetin situacions on es valori molt més la proposta econòmica que no pas la pedagògica/tècnica. Creiem que cal cuidar l'espacial sensibilitat que mereix l'atenció als infants del barri de Via Trajana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'