La història es repeteix Foto anys 40 de cua per obtenir menjar a la postguerra i foto de 2013 amb cua per aconseguir menjar d'una ONG

Dos fotos separades per 70 anys i la mateixa situació.  Cues de famílies que passen gana i només poden aconseguur menjar de la caritat.
Una pertany als anys 40 i presenta en el franquisme de postguerra una cua de persones que esperen aconseguir alguns productes bàsics del racionament oficial. Rostres tristos i cossos demacrats.

70 anys després la història es repeteix. Sant Adrià de Besòs, però la imatge es repeteix arreu cada dia. Any 2013, 9h del matí i moltes famílies que pateixen l'estafa que anomenen crisis i les polítiques d'austeritat i les injustes retallades que afecten als que menys tenen es veuen abocades a fer cues durant hores per omplir un carro de menjar amb productes bàsics com a única alternativa a patir gana.

Ja no es tracta simplement de col·lectius en risc d'exclusió social i desafavorits sinó que la situació d'atur i l'austericidi imposat pel règim de la Troika, les elits financeres, la dreta lliberal representada per PP i CIU però que ja va iniciar el PSOE s'ha adreçat a salvar els bancs i privatitzar ha deixat a milions de persones enfrontades a la misèria més absoluta, sense feina, sense casa, sense res que portar-se a la boca. Igual que fa 70 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'