Presentació del Llibre i Exposició del Centenari de la Producció Elèctrica a Sant Adrià


La Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies presenta el dijous 23 de maig a les 19h al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya el llibre del centenari de la producció elèctrica a Sant Adrià de Besòs i l'exposició commemorativa.

Aquest són els únics actes previstos per celebrar la instal·lació de la primera central elèctrica en 1913 d'Energia Elèctrica de Catalunya.

Si no fos per la Plataforma per la conservació de les tres xemeneies, que ha redactat, editat i produït tant el llibre com l'exposició, Sant Adrià no hagués commemorat aquesta efemèride.

El llibre va sortir a la llum per Sant Jordi i va esgotar la primera edició. El que ha obligat a fer una segona edició i es prepara ja una tercera. El mateix dia de la presentació al Mhic podrà adquirir-se.

Cal destacar que la celebració del Centenari coincideix amb el desmantellament i demolició, amb la conseqüent pèrdua patrimonial, que Endesa està portant a terme del colosal complexe de les tres xemeneies sense que hagi estat salvaguardat com un element capdal del patrimoni industrial del nostre país.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'