OBRA D'ART DESTRUÏDA A SANT ADRIÀ PER MANCA DE PROTECCIÓ MUNICIPAL

Malgrat que fa molts anys que repetidament s’ha avisat a la regidoria de cultura de Sant Adrià de la necessitat de protegir alguns elements de l'església de Santa Juliana i Santa Semproniana de Via Trajana de la ciutat, mai s’ha portat a terme cap acció en aquest sentit. S’ha de tenir en compte que l’església està afectada per la construcció de l’eix Via Trajana-Sant Ramón de Penyafort i properament serà enderrocada.

Darrera d'una imatge exterior anodina amaga un imprtant conjunt escultòric de Charles Collet. Si voleu saber més:

http://desdesantadriadebesos.blogspot.com.es/2009/10/lescultor-charles-collet.html

Aquesta no és l’única obra d'art que amaga la parròquia ja que en els seu murs va treballar el recentment desaparegut Rafaels Rosés Rivadavia. millor Malauradament degut a la manca d’interès i sensibilitat de l'Ajuntament de Sant Adrià una de les poques obres d'art que conservava la nostra ciutat ha estat destruïda i feta desaparèixer sota una capa de pintura.

Imatge de l'estat actual amb les parets repintadas i les pintures murals desaparegudes:



Les pintures al fresc monumental dataven de 1973 i ocupaven la totalitat del temple. Avui només resten alterades i parcialment repintats els fons de color clar quan originalment eren foscos la gran composició en el frontis de la nau amb representació de les Santes i temes relacionats amb aquestes i els frescos de la Capella de Santíssim Sagrament amb el tema del Sant Sopar i al·legories de temes Eucarístics, el sacrifici d'Isaac i Melquisedec  també han patit alteracions.

 

El fet més greu però ha esta la destrucció de totes les pintures que ocupaven els murs laterals de l’església amb motius ornamentals i els passos del "Via Crucis" de 200x100 cm han desaparegut totalment sota una capa de pintura. 

Imatges de les pintures desaparegudes fetes en 1973 abans de retirar les bastides que Rafael Rosés va fer servir per poder realitzar les obres.















Aquesta no és l’única obra de Rafael Rosés a Sant Adrià ja que en 1971 també va treballar  a la parròquia de Sant Adrià els altars de Nostra Senyora de Montserrat i la Verge del Carme.
 
 
 
Per saber més d’aquest prolífic autor Rafael Rosés Rivadavia
 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Rafael_Ros%C3%A9s_Rivadavia
 
http://rafaelroses.org/
 


 
 
 






























Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'