Projecte per recuperar l'antic camp de fútbol de la Federació a Sant Adrià



El futbol es va introduir a l'Estat Espanyol fa relativament molt poc a través de treballadors immigrants, especialment britànics, cap a finals del segle XIX i avui és considerat com l'esport més popular a Catalunya i que compta amb més jugadors federats.

El criquet sembla que 150 anys després reprodueix un esquema similar, també d'origen anglès avui és l'esport rei de Països com l'Índia, Bangladesh i el Pakistan. Han estat els treballadors immigrants pakistanesos i hindús els que han aconseguit que un esport que a casa nostra no tenia pràcticament infraestructura, en pocs anys, s'ha passat d'un grapats d'amics jugant a l'espai públic s'ha passat a una lliga de vint equips, una Federació Catalana, una selecció pròpia catalana que ha començat a guanyar trofeus, etc., ... Però malauradament hi manquen camps de criquet on practicar-ho més enllà de les places, els parcs, els descampats, els aparcaments de centres comercials els diumenges, ..

Sant Adrià té experiència en esports d'equip que van més enllà del futbol com el korfball o l'hoquei subaquàtic ara podria ser el torn del criquet, ja que hi ha una comunitat important d'afeccionats no només a la ciutat sinó en tot el Barcelonès Nord.

Es dóna la circumstància que a Santa Adrià tenim un greu problema amb un dels camps de la Federació al barri del Besòs, un antic camp de futbol de terra que resta abandonat, fa anys que proposem recuperar el camp de futbol abandonat i una de les propostes seria convertir-lo en un camp de joc de criquet, un esport espectacular i en auge al nostre país i que permetria solucionar 4 problemes a l'hora, recuperar una infraestructura en un estat vergonyós, oferir un espai per la pràctica del criquet alternatiu a espais no adequats i a l'hora potenciar com a hub esportiu els camps de la federació i sobretot el Poliesportiu del Besòs en una greu crisi que posa en risc el seu funcionament i per últim oferir la possibilitat que el descampat annex de propietat del Consell Comarcal pugui incorporar-se i recuperar-se i deixi de ser un punt negre més de la nostra ciutat.



El criquet te molt de futur a Catalunya i Sant Adrià una doble oportunitat. Ara depen a Sant Adrià si mirem al futur o bé fem tàctica estruç.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Agressió acústica i de fums de la cua de maniobres d'ADIF i Renfe Operaciones al Barri de Via Trajana

EL SEVILLANO 30 HORES DE VIATGE A LA RECERCA D'UNA OPORTUNITAT

Llibre 'Florenci Bosch i Tubau. Memòria d'un oblit'